Daar gaat-ie!

Door NTAuthority op donderdag 5 mei 2016 08:26 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 3.998

In navolging van vele andere leden heb ik ook maar eens besloten (met als voornaamste reden dat toch elke post wel gelezen zal worden - zelfs de meest onzinnige) om op die toch wel erg verleidelijke link te klikken en zo'n, wat was het ook alweer, 'tweakblog' te maken.

En, zoals bij velen, is de eerste post (wat, mogelijk, zelfs de enige zal zijn - de vele inzichten die ik denk te hebben laten zich toch wel erg lastig verwoorden) een introductie (goh, wat toevallig nou, niet eens echte inhoud).

Dus, mja, mijn naam is Bas, maar ik ben redelijk bekend geworden met m'n nickname 'NTAuthority' (ooit gehoord van alterIWnet? fourDeltaOne? FiveM? een redelijk aantal 'PC-gamers' wel, hoewel ik uiteindelijk niets met 'spellen' heb) over de afgelopen 6 jaar heen.

Ik ben geboren in augustus 1993, wat mij toch wel redelijk oud maakt in vergelijking met de 'influx' van jongere mensen op het 'globale internet', maar dat is niet eens zo significant.

Nee, belangrijker is dat ik een van de weinigen ben die bijna compleet 'buiten het gebruikelijke systeem' opgegroeid is - vanaf mijn zevende levensjaar ben ik buiten het reguliere onderwijssysteem gevallen - eerst een aantal jaar in 'speciaal onderwijs' (waar, verbazingwekkend, mijn psychologische problemen nog erger werden) en daarna zonder enig onderwijs op wat voor manier dan ook.

Interessant genoeg woon ik nu al 8 jaar in Duitsland ('ouders' zijn hier op een gegeven moment heen verhuisd) maar spreek ik bijna geen enkel woord zinnig Duits (ik kan wel doen alsof, maar word ik toch bijna niet begrepen :-) ), en zoals mogelijk al opgevallen is tijdens het lezen van deze post is mijn Nederlands ook aaaaaaardig achteruit gegaan.

Mja, ik heb dan dus, aangezien ik bijna geen andere zinnige activiteiten had (aangezien sociaal contact normaal zijn oorsprong vindt in 'regelmatig omgaan met anderen' in onderwijsinstituten heb ik dus ook weinig 'lokaal' contact gehad) mijn hele bestaan gewijd aan het 'begrijpen' van dingen - van flauwe pogingen om vreselijk slechte software te schrijven in het begin tot het implementeren van verrassend complexe systemen voor m'n 'projecten', van software die 'hedendaags' voorkomt tot de oorsprong van 'de PC' en alles daartussen, van het pogen te begrijpen van 'sociale conventies' tot het aanhoudende falen van het toepassen van zulke conventies, en zo voort...

Emotioneel ben ik de afgelopen jaren grotendeels een puinhoop - 'jaloezie' over het bestaan van 'regelmatig lokaal contact' en andere 'varieteit' welke de gewone 'peer' (Engels, ja, een vrucht kan niet echt contact maken) geniet is aan de orde van de dag bij mij.

Uiteraard helpt 'niets doen' ook niets daaraan op te lossen - dus is mijn huidige intentie om toch (met zo'n leuk accute accent op de 'o', of was het nou een grave accent?) een poging te wagen om iets 'zinvols' te doen - in dit geval heb ik over iets langer dan een week een 21+-onderzoek ingepland staan bij een hogeschool in het oosten van Nederland, met als intentie om toch in de 'gemeenschap' te passen en een opleiding te volgen, en toch contact te leggen... alles wat daarnaast gebeurt is een irrelevante bijkomstigheid.

[FIN]

Reacties


Door Tweakers user Thedr, donderdag 5 mei 2016 09:36

Wekom! Ik wens je alleereerst veel succes en plezier om van je leven iets leuks te gaan maken. Ga iets doen wat je leuk vindt, dat maakt het makkelijk om contact te maken met anderen en erover te praten. Praten over andere dingen komt dan meestal vanzelf wel!
In tegenstelling tot wat je beweert is je Nederlands echt prima. Ik heb je in deze weliswaar door mij snel doorgelezen tekst niet kunnen betrappen op grove taal- of stijlfouten. Schroom je niet, je Nederlands is beter dan 95% van wat ik hier op T.net lees, en zeker van mensen van jouw generatie!
Wat voor opleiding wil je gaan doen? Mocht je wat inspiratie willen om over te bloggen: wijd eens uit over de projecten die je reeds ondernomen hebt.

edit: n.a.v. xFeverr... dank ;) Was niet bedoeld om op de hak te nemen, eerder een persoonlijke valkuil die wellicht door de posters' schrijfstijl getriggerd werd. Ik betrap mezelf er vaker op, dus vandaar mijn correctie.

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 mei 2016 11:41]


Door Tweakers user woekele, donderdag 5 mei 2016 09:38

Ok. Ook wel eens gedacht aan verenigingen o.i.d.? (Denk)sport of zo?

Door Tweakers user i-chat, donderdag 5 mei 2016 10:36

21+ is best hard, "heb je de afgelopen tijd wel schoolboeken geraadpleegd?", maar ik wens je heel erg veel succes en hopelijk kom je er door, lijkt me een prima topic voor blogje #2.

Door Tweakers user Silent7, donderdag 5 mei 2016 11:06

Welkom beloofd interessant te worden.

ť - accent egu
Ť - accent grave
Í - accent circonflexe
(grappig deze is veelal een vervanging van een oude s
FR - EN - NL
ch‚teau - castle - kasteel)

Door Tweakers user xFeverr, donderdag 5 mei 2016 11:13

Nieuwe blogs zijn altijd leuk! Heb zelf ook geen grote fouten ontdekt in je tekst.

Maar... Wel iets vervelends opgemerkt, iets dat je in je toekomstige blogs misschien maar beter niet kan doen. Het valt op dat bij vrijwel alle alinea's je niet van de knoppen kan afblijven om '(' en ')' te typen. Door de manier van schrijven leest het nogal moeilijk. Ik weet niet of de eerste reactie je hiermee ook op de hak neemt, maar het lijkt er wel op.

Zo, dat was het wel...

Door Tweakers user EJlol, donderdag 5 mei 2016 16:51

De (, en ), viel mij persoonlijk niet eens zo op. Meer het overmatig gebruik van ' dat het lezen vervelend maakte. Verder succes met het 21+-onderzoek! :)

Door Tweakers user Flippylosaurus, vrijdag 6 mei 2016 18:16

Misschien een idee: hou eens een AMA op Reddit; zal wel veel bekijks trekken.

Door Tweakers user t.vlinders, vrijdag 6 mei 2016 19:06

too floaty point
be int be INT 1

[Reactie gewijzigd op vrijdag 6 mei 2016 19:14]


Door Tweakers user Nipaa, vrijdag 6 mei 2016 19:58

Toen ik die naam zag staan kon ik het gewoon niet laten om te klikken. Ik herinner me aIW en 4D1 nog wel, daar heb ik goede herinneringen aan over gehouden. :) Puur uit interesse, heb je nog contact met mensen van het forum?

Door Tweakers user P1nGu1n, maandag 9 mei 2016 23:25

Hoe is het afgelopen met de aanklacht van Take-Two voor FiveM?

Reageren is niet meer mogelijk