Daar gaat-ie!

Door NTAuthority op donderdag 5 mei 2016 08:26 - Reacties (10)
Categorie: -, Views: 8.099

In navolging van vele andere leden heb ik ook maar eens besloten (met als voornaamste reden dat toch elke post wel gelezen zal worden - zelfs de meest onzinnige) om op die toch wel erg verleidelijke link te klikken en zo'n, wat was het ook alweer, 'tweakblog' te maken.

En, zoals bij velen, is de eerste post (wat, mogelijk, zelfs de enige zal zijn - de vele inzichten die ik denk te hebben laten zich toch wel erg lastig verwoorden) een introductie (goh, wat toevallig nou, niet eens echte inhoud).

Dus, mja, mijn naam is Bas, maar ik ben redelijk bekend geworden met m'n nickname 'NTAuthority' (ooit gehoord van alterIWnet? fourDeltaOne? FiveM? een redelijk aantal 'PC-gamers' wel, hoewel ik uiteindelijk niets met 'spellen' heb) over de afgelopen 6 jaar heen.

Ik ben geboren in augustus 1993, wat mij toch wel redelijk oud maakt in vergelijking met de 'influx' van jongere mensen op het 'globale internet', maar dat is niet eens zo significant.

Nee, belangrijker is dat ik een van de weinigen ben die bijna compleet 'buiten het gebruikelijke systeem' opgegroeid is - vanaf mijn zevende levensjaar ben ik buiten het reguliere onderwijssysteem gevallen - eerst een aantal jaar in 'speciaal onderwijs' (waar, verbazingwekkend, mijn psychologische problemen nog erger werden) en daarna zonder enig onderwijs op wat voor manier dan ook.

Interessant genoeg woon ik nu al 8 jaar in Duitsland ('ouders' zijn hier op een gegeven moment heen verhuisd) maar spreek ik bijna geen enkel woord zinnig Duits (ik kan wel doen alsof, maar word ik toch bijna niet begrepen :-) ), en zoals mogelijk al opgevallen is tijdens het lezen van deze post is mijn Nederlands ook aaaaaaardig achteruit gegaan.

Mja, ik heb dan dus, aangezien ik bijna geen andere zinnige activiteiten had (aangezien sociaal contact normaal zijn oorsprong vindt in 'regelmatig omgaan met anderen' in onderwijsinstituten heb ik dus ook weinig 'lokaal' contact gehad) mijn hele bestaan gewijd aan het 'begrijpen' van dingen - van flauwe pogingen om vreselijk slechte software te schrijven in het begin tot het implementeren van verrassend complexe systemen voor m'n 'projecten', van software die 'hedendaags' voorkomt tot de oorsprong van 'de PC' en alles daartussen, van het pogen te begrijpen van 'sociale conventies' tot het aanhoudende falen van het toepassen van zulke conventies, en zo voort...

Emotioneel ben ik de afgelopen jaren grotendeels een puinhoop - 'jaloezie' over het bestaan van 'regelmatig lokaal contact' en andere 'varieteit' welke de gewone 'peer' (Engels, ja, een vrucht kan niet echt contact maken) geniet is aan de orde van de dag bij mij.

Uiteraard helpt 'niets doen' ook niets daaraan op te lossen - dus is mijn huidige intentie om toch (met zo'n leuk accute accent op de 'o', of was het nou een grave accent?) een poging te wagen om iets 'zinvols' te doen - in dit geval heb ik over iets langer dan een week een 21+-onderzoek ingepland staan bij een hogeschool in het oosten van Nederland, met als intentie om toch in de 'gemeenschap' te passen en een opleiding te volgen, en toch contact te leggen... alles wat daarnaast gebeurt is een irrelevante bijkomstigheid.

[FIN]